Plezier in Leren

Ik ben Frederieck van der Ploeg.

Sinds 2003 werk ik in het onderwijs. Eerst als leerkracht in het regulier en Speciaal Onderwijs.  In 2012 heb ik de opleiding Master SEN- Gedrag afgerond. Vervolgens ben ik weer terug gegaan naar het regulier onderwijs maar nu als Intern begeleider, wat ik nog steeds doe.

Het leek mij leuk om naast mijn werk als intern begeleider ook iets voor mijzelf te gaan doen. Dit begon met Remedial Teaching. Hiervoor heb ik een aanvullende opleiding HBO-RT gevolgd in 2021. 

Vervolgens heb ik in maart 2021 mijn eigen praktijk Plezier in Leren opgestart. Naast de Remedial Teaching die ik geef, ben ik mij meer gaan specialiseren in hoogbegaafdheid en coaching. Als ervaringsdeskundige van twee hoogbegaafde kinderen kreeg alle opgedane kennis een passende plek. Naast de training van Teken je Gesprek heb ik tot slot nog in juni 2023 de specialisatiemodule coaching hoogbegaafde kinderen bij Novilo afgerond.

Het vertrouwen in jezelf terugvinden en doorzettingsvermogen verder ontwikkelen vind ik belangrijk voor elk kind. Inmiddels heb ik al meerdere leerlingen mogen begeleiden bij diverse hulpvragen.

Aan de Hoogwakersbosstraat 12 in Noordwijk heb ik een ruimte waar met alle plezier gewerkt kan worden!